Gitaros priežūros instrukcija

1. Rekomenduojame laikyti gitarą dėkle, kai ja negrojate. 

Jei gitarą laikysite patalpoje, kurioje drėgnumas nereguliuojamas, dėklas suteiks gitarai daugiau apsaugos, ypač jei aplinka per sausa (taip dažniausia atsitinka žiemą, kai šildymo sistema išsausina orą). Ten kur laikomas instrumentas (patalpoje ar dėkle ), rekomenduojamas oro drėgnumas yra 40-60%

 

2. Naudokite skaitmeninį higrometrą. 

Turėdami tikslų drėgmės matuoklį, galėsite tiksliai žinoti, ar reikia naudoti drėkintuvą. Nepasikliaukite lauko drėgmės rodmenimis; svarbi aplinka, kurioje laikote gitarą. Geriau naudoti skaitmeninį higrometrą, o ne analoginį, skaitmeninis matuoklis yra tikslesnis. 

 

3. Higrometrą laikykite dėkle su gitara.

Norint tiksliausiai nuskaityti gitaros drėgmę, geriau higrometrą laikykti dėklo viduje nei tiesiog patalpoje, kurioje yra dėklas (nors nėra bloga mintis patalpoje patalpinti kitą higrometrą). Dar viena pastaba: nedėkite higrometro į dėklo skyrių, nes tai yra uždara vieta. Jis turėtų būti dedamas į atvirą korpuso dalį. Gera vieta yra korpuso skyriaus išorė gitaros korpuso gale. Ten yra pakankamai vietos, kad būtų galima pritvirtinti nedidelį higrometrą, kad jis nepaliestų gitaros kaklo (grifo).

 

4. Jei reikia, naudokite gitaros drėkiklį.

Yra keletas produktų, kurie palaiko reikalingą drėgnumą. Viena, kurią dažnai rekomenduojame, yra D'Addario dvipusė drėkinimo sistema (Humidipak). Ji  sukurta palaikyti 45–55% drėgmės lygį, todėl tai yra mažai priežiūros reikalaujantis sprendimas. Atsiminkite, kad reikia  drėkinti visą gitarą (įskaitant kaklą), todėl, priklausomai nuo to, kokį drėkintuvą naudojate, nepamirškite jo neužsandarinti korpuso viduje garso angos dangteliu. Dviejų krypčių drėkintuvo patrauklumas yra tas, kad jame yra drėkinimo paketai, skirti tiek garso angai, tiek galvutės sričiai.

 

5. Laikykite dėklą nuolat uždarytą. 

Jei naudojate gitaros drėkintuvą dėklo viduje ir nenorite išleisti drėgmės išimant / įdedant gitarą, rekomenduojame grojimo metu laikyti dėklą uždarą, kad išlaikytumėte dėkle reikalingą drėgnumo lygį.